Behandeling:
Gevoelige tanden

Heeft u last van gevoelige tanden wanneer u iets warms of kouds consumeert? Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door blootliggend tandbeen. Gelukkig is deze aandoening goed te behandelen door een mondhygiënist. Maak direct een afspraak bij IQlean om uw gevoelige tanden te laten behandelen.

blank

De oorzaken van gevoelige tanden

Normaal gesproken wordt het tandbeen bedekt door glazuur of door het tandvlees. Het tandvlees kan zich echter door verschillende oorzaken terugtrekken, waardoor het tandbeen rond de tandhals bloot komt te liggen. De tandhals wordt dan niet meer beschermd en is daardoor erg gevoelig voor warmte, kou, zoet en zuur.

blank

Hoe voorkom ik gevoelige tanden?

Een goede mondhygiëne is erg belangrijk in het voorkomen en genezen van gevoelige tanden. Houd daarom uw tanden en tandvlees goed schoon. De volgende tips zullen u helpen de kans op gevoelige tanden aanzienlijk te verkleinen:

  1. Poets twee keer per dag uw tanden met een elektrische tandenborstel, maar oefen niet te veel kracht uit tijdens het tandenpoetsen.
  2. Gebruik een fluoride-houdende, niet schurende tandpasta zoals bijvoorbeeld Sensodyne of Zendium.
  3. Minimaliseer het gebruik van zure voedingsmiddelen of neutraliseer deze door de mond te spoelen met water of melk.
  4. Spoel de mond dagelijks met een fluoride-houdend mondspoelmiddel.

Heeft u vragen of wilt u advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaande contactgegevens

blank 071 – 5170 748

blank info@kiesqlean.nl

Of laat uw gegevens achter

Dan neemt iemand van ons zo snel mogelijk contact met u op.

De meest voorkomende oorzaken van gevoelige tanden

Oorzaak Kenmerken Oplossing
Teruggetrokken tandvlees Gevoelige tanden bij koud, zoals ijs of koud water. Tevens gevoeligheid bij warme producten zoals koffie, maar ook bij zoete en zure etenswaren. Bezoek de mondhygiënist
Overconsumptie van zure voedingsmiddel en dranken (zoals sinaasappelsap, tomaten en kaas) Gevoelige tanden bij koude voedingswaren zoals een glas koud water. Tevens overgevoeligheid bij warme voedingswaren zoals hete thee. Zure voeding laten staan of na het consumeren een glas melk drinken
Gebruik bleekproducten Tijdelijke overgevoeligheid Overleg met tandarts in geval van bleken
Te vaak met mondwater spoelen Versterkt klachten bij gevoelige tanden Gebruik van neutraal mondwater
Te hard poetsen Teruggetrokken tandvlees Voorzichtig poetsen
Bezoek aan de tandarts Tijdelijke gevoeligheid Trekt vanzelf weg
Gebarsten tanden Pijn tijdens het kauwen, overgevoeligheid bij warm en koud Plaatsing kroon, wortelkanaalbehandeling of extractie
Knarsen Versleten glazuur Informeer bij de tandarts
Tandbederf Gevoelige tanden bij koude en bij warme voedingsmiddelen. Goede mondhygiëne, goed eten en regelmatig de tandarts bezoeken

– Mr. Dobbelaar

blankblankblankblankblank

“Professioneel en accuraat: zeer goed resultaat!”

– Mvr. Van der Velde

blankblankblankblankblank

“Ik kom al een geruime tijd bij iQlean; vakkundig, professioneel en zeer vriendelijk. Ik raad iQlean dan ook aan iedereen aan.”

Kies & Qlean biedt maatwerk

Wanneer u last heeft van gevoelige tanden, is het verstandig om een bezoek te brengen aan de mondhygiënist. Uw Kies & Qlean mondhygiënist brengt dan uw mondsituatie in kaart om de oorzaak van de gevoelige tanden te achterhalen. U krijgt op basis daarvan een persoonlijk advies om gevoelige tanden in de toekomst te voorkomen. Vervolgens zal de mondhygiënist uw gebit uitgebreid reinigen en tandplak en tandsteen verwijderen. Hierdoor herstelt het tandvlees zich en zullen de klachten aanzienlijk verminderen. Tot slot brengt de mondhygiënist een beschermende laklaag op uw tanden aan, waardoor de gevoeligheid nog verder zal afnemen.

Heeft u naast gevoelige tanden ook last van ontstoken tandvlees? Neem dan een kijkje op de pagina over ontstoken tandvlees om erachter te komen wat de oorzaken zijn en wat u eraan kunt doen.

Voor meer informatie over gevoelige tanden en andere mondklachten kunt u contact met ons opnemen.
Dit kan door te bellen met 071 576 70 60 of door te mailen naar info@kiesqlean.nl.

blank