Mondhygiënist
Wassenaar

Bloedend tandvlees, slechte adem en gele tanden zijn tekenen van een slechte mondhygiëne. Deze klachten geven een gevoel van onzekerheid en kunnen ervoor zorgen dat u niet meer vol zelfvertrouwen lacht. De mondhygiënisten van Kies & Qlean in omgeving Wassenaar kunnen samen met u werken aan een oplossing. De mondhygiënisten van Kies & Qlean richten zich naast klachtenbehandeling vooral op preventieve mondhygiëne. Door regelmatige reiniging van uw gebit helpt een mondhygiënist uw mond en gebit gezond te houden.

blank

Snel navigeren

 • Behandelingen
 • Tarieven
 • Bijzondere zorg
 • Het team
 • Bereikbaarheid
 • Contact

U kunt bij IQlean terecht voor verschillende behandelingen. Wij kunnen u helpen bij:

 • Ontstoken of gevoelig tandvlees
 • Gevoelige tanden
 • Losstaande tanden of kiezen
 • Tandplak of tandsteen
 • Verkleurde tanden
 • Slechte adem

Vul om een afspraak in te plannen ons contactformulier in.

Behandeling van verschillende klachten

De mondhygiënisten van Kies & Qlean kunnen u van dienst zijn bij de volgende klachten:

Ontstoken tandvlees

Het is vaak moeilijk om ontstoken tandvlees in een vroeg stadium te herkennen. Tandvleesontsteking gaat in het begin niet gepaard met veel klachten. De ontsteking krijgt hierdoor kans om uit te breiden. Ontstoken tandvlees is rood van kleur, bloedt makkelijk, sluit niet strak aan op de tanden en is vaak opgezwollen. Als u deze klachten herkent is het verstandig om een afspraak in te plannen met één van de mondhygiënisten van Kies & Qlean.
Samen met u kijken we naar de oorzaak van het ontstoken tandvlees en geven wij u een persoonlijk advies over het behandelen en voorkomen van deze klachten. Lees meer over de behandeling van ontstoken tandvlees.

Gevoelige tanden

Als u last heeft van gevoelige tanden ervaart u korte pijnscheuten of een zeurend gevoel tijdens het eten of drinken. Pijn tijdens het poetsen is ook een signaal dat uw tanden gevoeliger zijn dan normaal.

De mondhygiënisten van Kies & Qlean bieden een behandeling aan om gevoelige tanden tegen te gaan. Door uitgebreid onderzoek kunnen wij de oorzaak van gevoelige tanden achterhalen. Vervolgens behandelen we u met een uitgebreide gebitsreiniging. Alle tandplak, tandsteen en aanslag wordt verwijderd. Zo kunt u weer zonder klachten eten en drinken. Lees meer over de behandeling van gevoelige tanden.

Tandsteen

Tandsteen ontstaat wanneer tandplak te lang blijft zitten. Het ontstaat daarom meestal op moeilijk bereikbare plekken in uw mond en is te herkennen aan de gele of bruine kleur op de tanden. De mondhygiënisten van Kies & Qlean bestrijden tandsteen door uw gebit te reinigen, ook op de moeilijk bereikbare plekken. Lees meer over de behandeling van tandsteen.

Verkleurde tanden

Verkleurde tanden kunnen ontstaan door verschillende oorzaken. Roken, slechte mondhygiëne, maar ook leeftijd zijn factoren die invloed hebben op de kleur van uw tanden. Kies & Qlean kijkt samen met u naar de mogelijke oorzaken en stelt een behandelplan op maat op. Door persoonlijk advies en de juiste behandeling zorgen wij ervoor dat u snel weer stralend kunt lachen. Lees meer over de behandeling van verkleurde tanden.

Slechte adem

Veel mensen denken dat slechte adem ontstaat door maagproblemen. Uit onderzoek blijkt echter dat het grootste deel van deze klachten veroorzaakt wordt door slechte mondhygiëne. Vooral het achterste deel van de tong is gevoelig voor bacteriën die slechte adem veroorzaken. De behandeling van Kies & Qlean mondhygiënisten bestrijdt deze bacteriën en helpt u aan een frisse adem. Lees meer over de behandeling van slechte adem.

Preventieve mondhygiëne

Regelmatige preventieve mondhygiëne vermindert de kans op klachten. Kies & Qlean adviseert om minimaal twee keer per jaar een uitgebreide gebitsreiniging uit te laten voeren. Naast de reiniging geven onze mondhygiënisten u persoonlijk advies om uw gebit en mond schoon en gezond te houden.

De kosten van mondhygiëne

De tarieven voor mondzorg worden bepaald door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Deze tarieven zijn op 1 juli 2015 vastgesteld. De vastgestelde tarieven zijn doorgevoerd in onze prijslijst. Voor meer informatie kunt u terecht op onze tarieven pagina.

Bijzondere zorg

U kunt bij Kies & Qlean terecht voor bijzondere zorg. Dit zijn zorgsituaties die vragen om een specialistische aanpak. Kies & Qlean heeft ervaring met mondzorg voor o.a. de volgende bijzondere situaties:

 • Zwangerschap
 • Hart- en vaatziekten
 • Suikerziekte
 • Ziekte van Crohn
 • Ziekte van Parkinson
 • Syndroom van Sjögren
 • Moeilijk uitvoerbare mondverzorging
 • Verstandelijke of lichamelijke beperking

Samen met u bekijken we welke behandeling het meest van toepassing is op uw situatie.

Bereikbaarheid vanuit Wassenaar

De praktijk van Kies & Qlean is gemakkelijk te bereiken vanuit Wassenaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur. Deze parkeerplaatsen bevinden zich wel in de ‘blauwe zone’, u heeft dus een parkeerschijf nodig. Vanaf het centrum van Wassenaar is het slechts 10 minuten rijden naar de praktijk in Oegstgeest. Via de kaart van Google Maps kunt u een routebeschrijving opvragen.

Contact

Wilt u een afspraak inplannen met één van onze mondhygiënisten, of heeft u een vraag over een behandeling? Vul dan onderstaand contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Heeft u vragen of wilt u advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaande contactgegevens

blank 071 – 5170 748

blank info@kiesqlean.nl

Of laat uw gegevens achter

Dan neemt iemand van ons zo snel mogelijk contact met u op.

– Mr. Dobbelaar

blankblankblankblankblank

“Professioneel en accuraat: zeer goed resultaat!”

– Mvr. Van der Velde

blankblankblankblankblank

“Ik kom al een geruime tijd bij iQlean; vakkundig, professioneel en zeer vriendelijk. Ik raad iQlean dan ook aan iedereen aan.”