Mondhygiënist
Voorschoten

Verkleuring van de tanden, ontstoken tandvlees of een onfrisse adem zijn aanwijzingen van slechte mondhygiëne. Deze signalen kunnen u onzeker maken en u beperken in uw zelfvertrouwen. De mondhygiënisten van Kies & Qlean helpen u graag bij het verhelpen van deze klachten. Preventieve mondhygiëne is een belangrijk aspect bij Kies & Qlean. Naast klachtenbehandeling, verzorgen en reinigen wij uw gebit om de kans op klachten te verminderen.

blank

Snel navigeren

 • Behandelingen
 • Tarieven
 • Bijzondere zorg
 • Het team
 • Bereikbaarheid
 • Contact

Wij bieden u een compleet pakket aan behandelingen. U kunt bij ons terecht voor de volgende klachten:

 • Overgevoelige tanden en kiezen
 • Ontstoken tandvlees
 • Loshangende tanden of kiezen
 • Ongename adem
 • Verkleuring van het gebit
 • Tandplak of tandsteen

Vul om een afspraak in te plannen ons contactformulier in.

Klachtenbehandeling

Of het nu gaat om preventieve mondzorg of de behandeling van klachten: bij de mondhygiënisten van Kies & Qlean kunt u rekenen op uitstekende zorg. U kunt bij ons terecht voor de volgende behandelingen:

Gevoelige tanden en kiezen

Indien u last heeft van overgevoelige tanden of kiezen tijdens het eten of drinken, dan heeft u waarschijnlijk last van teruggetrokken tandvlees en daardoor blootliggende tandhalzen. Tijdens het poetsen van de tanden en het eten van warm, koud, zoet en of zuur voedsel kunnen de halzen overgevoelig zijn. Geen zorgen, de mondhygiënisten van Kies & Qlean kunnen u helpen bij deze klachten.

Tijdens het eerste consult brengen wij de huidige situatie in kaart om eventuele problemen in uw gebit waar te nemen. Aan de hand van uw situatie wordt een behandelplan opgesteld, waarna wij u een “op maat” mondhygiëne advies geven en daarna uw gebit uitgebreid zullen reinigen om alle tandplak, tandsteen en aanslag weg te halen. Voor meer informatie over de behandeling van gevoelige tanden en kiezen kijkt u hier.

Ontstoken tandvlees

Ontstekingen van het tandvlees zijn vaak lastig om in een vroeg stadium te herkennen. Dit komt omdat een beginnende tandvlees ontsteking weinig klachten geeft. Op deze manier kan de ontsteking zich snel uitbreiden. Ontstoken tandvlees bloedt en is gezwollen. Indien u last heeft van deze klachten is het verstandig om een bezoek te brengen aan Kies & Qlean.

Slechte mondhygiëne is één van de grootste boosdoeners van ontstoken tandvlees. Wij stellen graag in samenspraak met u een behandelplan op voor de verzorging van uw gebit. Op deze manier kunnen klachten als ontstoken tandvlees preventief verholpen worden. Voor meer informatie over de behandeling van ontstoken tandvlees kijkt u hier.

Slechte adem

Heeft u last van een vieze smaak of van slechte adem? Dit zijn tekenen van slechte mondhygiëne. De meeste mensen denken dat een slechte adem ontstaat door maagproblemen. Echter blijkt uit verschillende onderzoeken dat deze klachten worden veroorzaakt door slechte mondhygiëne. Voornamelijk het achterste deel van de tong is vatbaar voor bacteriën die een slechte adem veroorzaken. De mondhygiënisten van Kies & Qlean pakken de oorzaak van slechte adem aan en zorgen ervoor dat uw mond volledig gereinigd wordt. Voor meer informatie over de behandeling van slechte adem kijkt u hier.

Verkleuring van de tanden

Verkleuring van de tanden kan meerdere oorzaken hebben. Het wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door slechte mondhygiëne. Uw leeftijd is hierin ook een belangrijke factor. Wij kijken graag met u mee naar uw voedingspatroon en geven u graag persoonlijk advies voor wittere tanden. Samen met u pakken we de oorzaken bij de kern aan en zorgen we ervoor dat u weer kunt lachen. Voor meer informatie over de behandeling van verkleurde tanden kijkt u hier.

Tandsteen

Tandsteen ontstaat door het hard worden van tandplak op de tanden of kiezen. Tandsteen is duidelijk te herkennen aan de gele en/of bruine plekken. De mondverzorging is op die plekken onvoldoende. Voor meer informatie over de behandeling van tandsteen kijkt u hier.

Preventieve mondhygiëne

Om de kans op klachten te verminderen raden wij u aan om minimaal twee keer jaar een uitgebreide gebitsreiniging uit te laten voeren. Wij helpen u graag bij de verzorging van uw gebit. Naast de reinigingsbehandelingen, geven wij u tips en adviezen over de verzorging van uw gebit.

Tarieven van de behandelingen

De tarieven van tandartsbehandelingen zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). U vindt de kosten per behandeling in onze tarieven en vergoedingen.

Bijzondere zorg

Ook voor patiënten die bijzondere zorg nodig hebben, helpt Kies & Qlean graag. Deze situaties vragen om een speciale aanpak. Kies & Qlean biedt in deze gevallen verschillende behandelingen aan. In samenspraak met u bepalen we welke behandeling het meest geschikt is voor u en uw situatie.

 • Zwangerschap
 • Hart- en vaatziekten
 • Suikerziekte
 • Ziekte van Crohn
 • Ziekte van Parkinson
 • Syndroom van Sjögren
 • Moeilijk uitvoerbare mondverzorging
 • Verstandelijke of lichamelijke beperking

Bereikbaarheid vanuit Voorschoten

Onze praktijk is makkelijk te bereiken vanuit Voorschoten. Met de auto kunt u gratis voor de deur parkeren. Let wel op dat het een zogenoemde blauwe zone is, dus vergeet uw parkeerschijf niet mee te nemen. Met het openbaar vervoer zijn wij ook goed te bereiken vanuit Voorschoten. Voor de meest actuele reisinformatie kunt u kijken op www.9292ov.nl.

Contact

Heeft u vragen of wilt u direct een afspraak maken? Vul het onderstaande contactformulier in en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Heeft u vragen of wilt u advies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaande contactgegevens

blank 071 – 5170 748

blank info@kiesqlean.nl

Of laat uw gegevens achter

Dan neemt iemand van ons zo snel mogelijk contact met u op.

– Mr. Dobbelaar

blankblankblankblankblank

“Professioneel en accuraat: zeer goed resultaat!”

– Mvr. Van der Velde

blankblankblankblankblank

“Ik kom al een geruime tijd bij iQlean; vakkundig, professioneel en zeer vriendelijk. Ik raad iQlean dan ook aan iedereen aan.”