Wees de mondhygiënist van uw eigen gebit

Een stralende lach is iets wat iedereen wilt. Het is daarom aan te raden om het gebit en met name het tandvlees regelmatig door een mondhygiënist te laten controleren. Verder is het belangrijk dat u thuis ook goed voor uw tanden en kiezen zorgt. Daarom geven wij in ons eerste blog tips om het gebit thuis optimaal te verzorgen.

Een gezond gebit ziet er schoon en verzorgt uit. U durft te lachen en uw tanden te laten zien. Gebruik onderstaande tips om het gebit en tandvlees gezond te houden.

Tips:

Poets twee keer per dag met een elektrische tandenborstel
Door goed uw tanden en kiezen te poetsen met een elektrische tandenborstel blijft het gebit schoon en fris. Tandplak kan zo geen gaatjes en ontstoken tandvlees veroorzaken.

De elektrische tandenborstel is gemakkelijk in gebruik en effectiever dan een gewone tandenborstel. Poets goed langs de overgang van de tanden naar het tandvlees. De Kies & Qlean-mondhygiënist geeft graag advies.

Poets uw tanden lang genoeg

Neem de tijd om uw tanden te poetsen. 1x per etmaal moet alle plak van de tanden en kiezen worden gepoetst. Poets de tanden en kiezen 5 seconden per kant (binnen – en buitenkant en op de kauwvlakken). Kijk hierbij in een spiegel zodat u niets kunt overslaan. De Kies & Qlean-mondhygiënist laat graag zien wat de beste poetstechniek is.

Gebruik een tandenstoker of ragertje

Reinig 1x per dag tussen de tanden en kiezen. Deze plekjes kunnen niet worden gereinigd met een (elektrische) tandenborstel. De Kies & Qlean-mondhygiënist kan u laten zien hoe een tandenstoker moet worden gebruikt en/of met het kiezen van de juiste maat rager.

Voorkom verkleuring

Probeer zo min mogelijk thee, koffie of rode wijn te drinken en roken te laten, om zo verkleuring tegen te gaan. Bestaande oppervlakkige verkleuringen kan de Kies & Qlean -mondhygiënist professioneel verwijderen zodat uw tanden weer stralen.

Vermijd suikers

Suikers zijn niet alleen dikmakers, maar uw tanden hebben ook flink te lijden door deze suikers. Suikers worden door bacteriën omgezet naar zuren, dit maakt het glazuur vatbaarder voor slijtage. Maar u krijgt ook makkelijker gaatjes.

Bovenstaande tips kunnen bijdrage aan een gezonde mond. Regelmatig een bezoek brengen aan de Kies & Qlean-mondhygiënist kan tandvleesproblemen en het ontstaan van gaatjes voorkomen.